De nieuwe samenwerking bij de Hulplijn komt goed op gang. De werkafspraken zijn gemaakt en de daaruit voortvloeiende activiteiten opgestart. Actiever van ons laten horen en zien op de Sociale mediakanalen en bij de Leefbaarheid overleggen zijn twee van die activiteiten.
Het Leefbaarheidsoverleg is een initiatief van de wijkmanager van de Gemeente. Dit is een netwerkoverleg van alle sociale partners die actief zijn in de betreffende wijk. Denk aan o.a. Wijkagent, Handhaving, Woningstichting, Sociaal wijkteam, Thuiszorg, Onderwijs, Kerk, vereniging en (cultuur)stichtingen. Er zijn 9 Dordtse wijken die afhankelijk van de onderlinge afspraken maandelijks of 3-maandelijks bij elkaar komen.
Dit zijn mooie plekken om te vertellen wat Hulplijn Dordt kan betekenen voor de bewoners van de wijk. De ervaring leert ons dat het waardevol is om ons gezicht regelmatig te laten zien. Dit blijkt ervoor te zorgen dat inwoners en hulpverleners sneller aan HulplijnDordt denken, in situaties waarbij de inzet van vrijwilligers het verschil kan maken.
Verder staan we startklaar voor Het project “automaatje van de ANWB”. Vanaf de officiële opening door de wethouder op 24 maart, zijn wij vijf ochtenden per week telefonisch bereikbaar. Dit om de verwachte stroom van telefonische aanvragen voor ritten te kunnen verwerken. Dit betekent dat we ook een grotere bereikbaarheid krijgen voor de andere hulpvragen van Dordtse Inwoners en hulpverleners.
Voor de beeldvorming staan hier enkele voorbeelden van hulpvragen die we regelmatig matchen aan onze trouwe partners.
Individuele vragen
1. Praktisch, technisch: Lamp/gordijn ophangen, (Ikea) meubel in elkaar zetten, kleine schilder- en behang klus en eenmalige opruimklus via HipHelpt.
2. Sociaal: Samen wandelen, boodschappen, spelletje, kapper, dokter enz. voor Maatjes project en Niemand Alleen via Dordtse Helden, Helpende Handen en HipHelpt.
3. Sjouwen/tillen, vuil afvoeren-> Profila dagbesteding of Dordtse Helden.
4. Automaatje: Voor vervoer tegen een vaste km vergoeding.
Groepsactiviteiten
1. Praktisch
Een tuintje opknappen of onderhouden via Present of Dordtse Helden
De grotere klussen zoals Een woning bewoonbaar maken, inpakken voor verhuizing, schilder- behang klus. Een samenwerking tussen Present, Dordtse Helden en HipHelpt.
2. Sociaal
Organiseren van een sociale activiteit voor kwetsbare bewoners in een instelling of woongroep, Helpen bij een wijkactiviteit.
Sinds kort heeft Dordtse Helden 3 studenten die kunnen worden ingezet op ICT klussen/computer hulpvragen voor Dordtse inwoners. Een mooie aanvulling op de mooie en diverse groep vrijwilligers.