Lancering Hulplijn Dordt 22 maart 2021

De lancering van de Hulplijn gaat van start op maandag 22 maart. Om 16u zal Wethouder Peter Heijkoop als eerste een symbolische telefoon overhandigen aan een vertegenwoordiger van het wijkteam en de sociaal makelaar van de wijk. Tevens gaat er op het van Oldebarneveldtplein geflyerd worden om Hulplijn Dordt onder de aandacht te brengen van het publiek. De weken daarna zal er in de buurt van andere vestigingen van de wijkteams ook geflyerd worden.  

Vanaf maart 2021 gaat de tijdelijke coronahulplijn Licht voor Dordt structureel verder onder de naam Hulplijn Dordt. Hulpvragers worden in contact gebracht met de meest passende vrijwillige hulpbiedersorganisaties.  
 
Bij Hulplijn Dordt kunnen inwoners van Dordrecht, ook na corona, terecht voor de laagdrempelige hulp die de verschillende hulporganisaties bieden. Denk dan bijvoorbeeld aan hulp bij boodschappen, een luisterend oor, een wandelmaatje of opruimen in huis. Bij dit soort hulp kunnen stadsgenoten elkaar helpen.   

Voorzitter van de Hulplijn Dordt Wouter Boor: “De Hulplijn Dordt is er voor de mensen die het alleen even niet kunnen, maar samen met een vrijwilliger wel. Als de hulpvraag binnenkomt, zorgt de hulplijn ervoor dat deze vraag terecht komt bij de meest geschikte hulpbiedersorganisatie. Voor mensen is het soms even zoeken waar je het beste terecht kunt met je hulpvraag. Dat willen we met de hulplijn ook makkelijk maken.”  


De Hulplijn Dordt is op maandag- dinsdag- donderdagochtend van 9:00- 12:00u bereikbaar op telefoonnummer 078-200 10 79 of via de website www.hulplijndordt.nl. De Hulplijn Dordt wordt organisatorisch gedragen door stichting Present Dordrecht-Papendrecht, Netwerk Dordtse Helden en Samen Dordt met het initiatief HipHelpt Dordt. In coronatijd heeft de samenwerking tussen deze verschillende vrijwillige hulpbiedersorganisaties een vlucht genomen. De samenwerking die daar is ontstaan, wordt nu structureel voortgezet.

Met de lancering van Hulplijn Dordt gaat een langgekoesterde wens in vervulling, namelijk het creëren van een portaal voor de informele zorg. De Dordtse hulplijn zoekt daarin de samenwerking met het brede maatschappelijke domein. De hulplijn zorgt ervoor dat hulpvragen zo goed mogelijk worden doorverwezen naar de meest geschikte hulpverlener of hulporganisatie. Zo functioneert de Hulplijn Dordt als hét loket voor laagdrempelige, sociaalmaatschappelijke hulpverlening.

We staan je graag te woord

Wij zijn er voor jou als het alleen even niet lukt, maar samen wel.